29 Nisan 2010 Perşembe

Mideme Bir Haller Oluyor


Yok daha başlamadı kusmalar, öğürmeler..(Ay ne iğrenç..İlk kez hamile kalacak biri okuyorsa, vazgeçecek valla sayemde:)) Geçen sefer 9.haftada başlamıştı..Bir keresinde 6 gün mü neydi, hiçbirşey yememiştim de, sonunda serumu takmışlardı koluma..İki kez galiba serum takılmıştı, geçmiş zaman unutuyorum..Ajandama bakmaya da üşeniyorum..


Allahtan çok uzun sürmemişti o kara günler..1 ay filan sürdü sanırım..Aman hiç bir şeyi de hatırlamıyorum , hem de buraya yazıyorum, sanırım diye diye..İdare ediverin bugün çok yorgunum..Misafirlerim vardı, yoruldum vallaha..Artık, herşeyden yoruluyorum hemen..Kolay mı,iki canlıyım :) Koskoca bebek taşıyorum karnımda :))


Bir de, sabahları midem kazınarak, tuhaf bir tadla uyanıyorum..Bulantı desem değil, ekşime desem değil..İşte öyle bir şey..


"Bu daha iyi günleriiiin" desene Fevkalade, çekinme..Hadi hadi söyle..!İçinde kalmasın..Anlaşılan, bu hamileliğim boyunca, katalizörlük yapacaksın..Durma söyle :(


Gittiğim doktor, daha bebek var mı yok mu,kesin bile değil..Bana bulantı hapı yazdı, iyi mi? Ben geçen sefer içmemiştim..Şimdi de, içmem heralde..Tabi büyük konuşmayayım, daha kötü olurum, daha uzun sürer, dayanamam içerim belli olmaz..Ama hemen vermesi ilginç geldi..Eski doktorum, çok gerekirse alırsın diye yazmıştı bana ama öyle pek de içmem yönünde telkin vermemişti..


Ben hangi doktora gideceğim ya?Hala karar vermedim..Hala dediğim de, bir hafta oldu daha:))

Olmadı, her ay farklı doktora gider, en sonunda kura çekip birine yaptırırım doğumu:) Zaten sezeryan olacak..İlki sezeryandı çünkü..


O da ayrı hikaye..Sen, 8ay filan "normal,normal" de, sonra doktorun izne gitsin..Yeni doktora muayeneye git..NST'de bebeğin kalp atışları yavaş çıksın..Apartopar, renkli doplere gir, "kordon dolanmış" desinler..Sancıya dayanamıyormuş, beynine oksijen gitmiyormuş..İki gün sonra hoooop sezeryana..Kordon dolanmamış da, kafasıyla rahim duvarı arasına sıkışmış..Sancı olunca,sıkışıyor tabi, kan akışı duruyor birkaç saniye..Bu da ciddi bir durum tabi..Ama kendi doktorum olsa, durum değişir miydi?Bu soru hep aklımda, cevaplanamadan da aklımda kalmaya devam edecek..İyisi mi, kader diyelim gitsin..Hayırlısı böyleymiş demek ki..


Şahane



3 yorum:

Fevkalade dedi ki...

Bunlar daha iyi gunleriiiiiin:)))))Aman ne katalizorlugu yapicam, olan olmus artik:)

Bakma sen bana. Benim kafam bulanik bu gunlerde. Her an bir tokat beklemekteyim, kendime gelmek icin.

Doktorun mide bulantisi hapini vermesine iyi bakamadim ben. Mumkun oldugunca az ilac almak lazim, icindekiler malum. Zarpadana yazilir mi oyle!
Sen yine de zor da kalmayinca alma kardescegizim.

şahane dedi ki...

o tokat "iki çizgi" olursa çok güleceğim sana çooook:)

Esra dedi ki...

çok beğendim blogunuzu... ben de 7 haftalık hamileyim şuan.başka insanların neler yaşadığını okumak çok iyi oluyor bilgilenme açısından.
benim bloguma da beklerim :)

Related Posts with Thumbnails